Soběslavské slavnosti Rožmberské 2021

Soběslavské slavnosti Rožmberské 2021

631 LET UDĚLENÍ MĚSTSKÝCH PRÁV SOBĚSLAVI

Soběslavské slavnosti Rožmberské – 631 let od udělení městských práv Soběslavi Jindřichem z Rožmberka.. Desáté Soběslavské slavnosti se opět vracejí k historii našeho krásného města. Přeneseme se o 631 let zpět v čase, takřka přesně na den, a budeme svědky události, kdy Rožmberkové udělili Soběslavi městská práva. Předáním listiny a oficiálním zahájením slavnostního dne pak začne na nádvoří program sestavený pro všechny generace. Historické tance v podání skupiny Fioretto vystřídá na pódiu folkový Flow Track se soběslavskými umělci a nemůže rozhodně chybět známá, rovněž soběslavská, kapela Kocour & Friends. Takřka ve stejný čas rozběhnou se v parku u Hlásky historické hry a taškařice pro děti. Gipsy.CZ kolem patnácté hodiny rozezní hradní nádvoří svojí specifickou skvělou muzikou. Kolem půl páté se vrátíme opět trochu do historie – čeká nás historický rytířský souboj. Pro mladší generaci je v programu připraven koncert skupiny Minami. To už se pomalu blížíme k vrcholu letošního programu, kdy se kolem dvacáté hodiny můžeme těšit na Janka Ledeckého a jeho Band. Těsně před desátou večerní pak Soběslavské slavnosti zakončí ohňostroj na náměstí Republiky, tentokrát s hudbou. Celý program na hradním nádvoří bude doplněn o historický jarmark s řemeslnými dílnami a skvělým občerstvením, tvořením pro děti a dalšími zajímavostmi a zábavou pro všechny generace. Na své si přijdou ovšem i znalci vína. V hradním sklepení se letos chystá velká ochutnávka vín Vinařství Dvůr pod Starýma Horama z Boršic u Uherského Hradiště. Chybět nebude ani burčák z téhož vinařství. V rámci slavností můžete zároveň navštívit městskou knihovnu v hradním paláci a Galerii Hláska.

Ovšem v předvečer Soběslavských slavností, v pátek 17. září, se i v letošním roce koná na hradním nádvoří tradiční koncert. Tentokrát se můžeme těšit na vystoupení skupiny Jelen. Vstupenky jsou již nyní v předprodeji a v platnosti jsou i vstupenky loňské!

Věříme, že si i letošní Soběslavské slavnosti společně užijeme, že se budou vůbec moci uskutečnit a děkujeme všem, kteří se na přípravě realizaci těch našich slavností jakkoliv podílejí.

.Podmínky pro vstup osob do prostor konání

Soběslavských slavností Rožmberských 2021:

• doložit negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní,

• doložit negativní RAT antigenní test starý nejvýše 72 hodin (lze doložit i čestným prohlášením o absolvování testu ve škole),

• absolvovat samotest na místě a prokázat se negativním výsledkem,

• prokázat potvrzením poskytovatele zdravotních služeb podstoupení RAT antigenního testu za dozoru zdravotnického pracovníka prostřednictvím on-line služby s negativním výsledkem nejvýše 24 hodin před konáním akce,

• doložit prodělání laboratorně potrvzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,

• aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní.

Pro vstup do areálu musí být dodržena jedna z uvedených variant.

Návštěvník je povinen dbát pokynů pořadatele a dodržovat platná hygienická opatření dle aktuální epidemiologické situace v den konání akce.

Všichni přítomní musí mít po celou dobu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2 (KN95 / N95).

V hledišti je možné konzumovat jídlo i nápoje. Ihned poté, co dopijete či dojíte si prosím nasaďte respirátor!

Pravidla platí pro osoby starší 6 let.

Antigenní test určený k samotestování lze v případě aktuální potřeby zakoupit a realizovat u vstupu do areálu akce.

Uvedená opatření vyplývají z Mimořádného opatření Č. j.: MZDR 14601/2021-23/MIN/KAN (celé znění je k dispozici u vstupní recepce) a souvisejících platných opatření a jsou platná od 1.9.2021 do odvolání.(Uvedené mimořádné opatření je k nahlédnutí u pořadatele nebo https://www.vlada.cz/assets/media-centrum/tiskove-zpravy/omezeni-maloobchodu-a-sluzeb.pdf).

Délka akce: 720 minut
Rok výroby: 2021
Datum lokální premiéry: 18. září 2021
Datum světové premiéry: 18. září 2021

Galerie

Informace o akci a jejím konání

ZŮSTAŇ INFORMOVANÝ O NAŠICH NOVINKÁCH

Přihlas se do našeho newsletteru a budeme ti zasílat novinky přímo na e-mail.