Kubešova Soběslav => Festival dechových hudeb Soběslav 2024

FESTIVAL DECHOVÝCH HUDEB V SOBĚSLAVI ODCHODEM PANA KUBEŠE NEKONČÍ !!!  20.ČERVENCE 2024 - TO NEJLEPŠÍ Z DECHOVKY OPĚT NA SOBĚSLAVSKÉM NÁMĚSTÍ

Kubešova Soběslav je minulostí, ovšem Soběslav dechovkou žije dál. Setkání přátel a posluchačů dechové hudby má v Soběslavi velkou tradici. Takřka třicet let kulturní dům společně s městem Soběslav pořádá festival, který má své významné místo na poli kultury nejen v Česku, ale i v zahraničí. Podařilo se za ta léta vybudovat festival, který svým rozsahem a počtem příznivců těžko hledá obdobu. Právě tradice, oblíbenost a podpora města dostala festivalovou podobu tam, kde se nachází. Situace na poli dechovky se stále vyvíjí a stejně tak má svůj vývoj i tato akce. Počet návštěvníků festivalu v posledních letech zaznamenal výrazný pokles, a tak se na podzim letošního roku sešli pořadatelé s panem Kubešem a na jednání byla navržena programová optimalizace s důrazem na zachování kvality servisu pro diváka reflektující současnou situaci na poli dechovky. Z tohoto jednání vyplynula pořadatelům, po pečlivém zvážení všech variant a únosných možností, optimalizace programu se zachováním jeho kvality ve smyslu další realizace festivalu jako jednodenního. Pokud by se měl festival nadále konat jako dvoudenní, bylo by jedním z řešení výrazně zvýšit divácké vstupné, což není pro pořadatele akceptovatelné nebo se pokusit o zajištění dalšího jiného zdroje financování tohoto velmi nákladného projektu. Pan Kubeš tuto situaci naprosto pochopil a přislíbil zvýšení své aktivity ve směru hledání dalšího partnera festivalu se zachováním dvoudenního programu. To se mu ovšem i přes veškeré úsilí nepodařilo. Jednodenní programové schéma si ovšem vyhodnotil jako osobně nepřijatelné. Festival se tak rozhodl opustit s tím, že jeho jméno již nadále nebude v titulu figurovat. Tato situace je pro nás velmi těžká a lítostivá, ovšem přehlídku skvělých dechových orchestrů chceme i nadále v Soběslavi, tradičním městě spojeném s dechovou hudbou, zachovat, a proto jsme se rozhodli v pořádání festivalu dechových hudeb v jednodenním pojetí na soběslavském náměstí pokračovat. Těšíme se tedy opět na setkání příznivců a fanoušků dobré dechovky v sobotu 20.července 2024 na soběslavském náměstí. Těšíme se na Festival dechových hudeb Soběslav 2024!

Petr Valeš

Kubešova Soběslav 2023

Vážení příznivci dobré dechovky, milí hudební přátelé Kubešovy Soběslavi,

letošní festival je již minulostí. Děkujeme Vám, příznivcům dobré dechovky, za Vaši návštěvu a těšíme se na setkání v Soběslavi opět za rok - na Festivalu dechových hudeb Soběslav 2024, přesněji 20.července 2024. 

Těšíme se na Vás a mějte se do té doby dechovkově!

Za pořadatele

Petr Valeš

 

 

 Oficiální fotogalerie Kubešova Soběslav 2023 zde

 

Videoklip festivalu můžete shlédnout zde