JEN TAK TAK a VE ČTVRTEK V PĚT

JEN TAK TAK a VE ČTVRTEK V PĚT

Folkové hraní pro všechny!

JEN TAK TAK

Folková kapela z jihu Čech

Kdybychom hledali charakteristiku, která by stručně vyjádřila všechny atributy naší kapely, trvalo by to dlouho a možná by z toho vznikla hluboká psychologická studie ???? Proto se omezíme na konstatování, že jsme parta lidí, kteří se možná dlouhé roky hledali a kteří jsou dnes hodně vděční osudu (Nebo čemu?), že se směli najít. Snaha o radost z dobré muziky, která by se přenesla na posluchače, je zřejmě nejvýstižnějším vyjádřením našich záměrů. V tomto prostředí je nám dobře a snad je to z našich skladeb, které jsou ponejvíce vlastní, také cítit. Neradi vymezujeme hranice mezi hudebními druhy, ale zdá se nám, že nejblíže máme k folku, protože ten do sebe dokáže natáhnout veliké množství různých žánrů. A také proto, že v něm hrají významnou roli kvalitní texty.

Posuďte sami, nakolik se nám podařilo nás vystihnout, a přijďte na náš koncert.

VE

ČTVRTEK

V PĚT

Kapela VE ČTVRTEK V PĚT je parta pěti nadšenců, kteří se na zkoušky schází právě ve čtvrtek v pět. Jmenovitě Lucie Slámová – kapelnice, zpěv, perkuse, autorka muziky i textů. Jarda Haratický – zpěv, kytara, foukací harmonika, autor muziky i textů. Romana Davidová – flétny, EWI. Ondřej Berka – el. kytara, autor muziky, aranže písní. Alexander Jurman – basa.

Hrají folkovou muziku z vlastní “dílny”. Chtějí rozdávat a sdílet pohodu a potěšení, které jim samotným muzika přináší.

VE ČTVRTEK V PĚT mají za sebou hraní na festivalech, vystupování v klubech a na Open mic koncertech. Na celostátní Portě a také na hudební soutěži NOTOVÁNÍ už několik let jsou ve finálové pětce. V roce 2018 obdrželi cenu Country radia. Také zazářili v talentu country radia a z vybraných 195 písní získali 3 místo. Vydali CD – CESTA MRAKŮ, které v říjnu 2018 pokřtili v Malostranské Besedě. Zahráli například na Noci kostelů, na zámku v Dobřichovicích, ve stacionářích a také měli celovečerní koncert na náměstí v Třeboni. Pořádají koncerty, kam si zvou kapely z celé republiky a vytvářejí tak hudební mosty.

Říkají „Těšíme se, co nás čeká a hodláme si to užít společně s Vámi“.

Délka akce: 120 minut
Rok výroby: 2022
Datum lokální premiéry: 17. červen 2022
Datum světové premiéry: 17. červen 2022

Informace o akci a jejím konání

ZŮSTAŇ INFORMOVANÝ O NAŠICH NOVINKÁCH

Přihlas se do našeho newsletteru a budeme ti zasílat novinky přímo na e-mail.